Logo

Over Elke Plek

Elkeplek.nl is een initiatief dat is ontstaan vanuit branchevereniging RECRON en wordt uitgevoerd door Recreatie Nederland BV. Elke Plek heeft het grote aanbod van alle dag- en verblijfsrecreatie in Nederland en maakt dit toegankelijk voor de consument. Daarin is Elke Plek uniek.

Elke Plek is gestart in 2014. Het doel is om voor iedereen een leuke vakantie of uitje te vinden. De ambitie is om op Elke Plek ook werkelijk 'elke plek' te presenteren en boekbaar te maken! De kenmerken van Elke Plek zijn:

  • Grootste aanbod
  • Boeken bij de bron
  • Gebruiksvriendelijke website

Grootste aanbod
Vanaf de start zijn op Elkeplek.nl ruim 2.000 recreatiebedrijven uit geheel Nederland te vinden. Deze bedrijven bieden bij elkaar meer dan 100.000 kampeer- en verblijfseaccommodaties aan. Dat is ruim 85% van het volledige aanbod. Het aanbod is verdeeld over 6 sectoren, te weten: kampeerbedrijven, bedrijven met verhuuraccommodaties (bungalows, chalets, etc.), groepsaccommodaties, buitensportbedrijven, zwembaden, sauna & wellness en dagattractie-bedrijven. Elke Plek streeft er naar om al deze bedrijven uitgebreid te presenteren en boekbaar te maken voor de consument. 

Elke Plek is toegankelijk voor iedere recreatieondernemer in Nederland om zijn aanbod te presenteren. Ben je ondernemer en wil je meer weten over Elke Plek? Bekijk dan de mogelijkheden.

Boeken bij de bron
Via de site kun je uitgebreid zoeken in het aanbod. Voor de bedrijven waar een directe koppeling mee is, worden prijzen en beschikbaarheid getoond. Zodra je gaat boeken, wordt rechtstreeks de boekingspagina van het betreffende recreatiebedrijf op ElkePlek.nl getoond. Op die manier weet je zeker dat je boeking goed terecht komt. Je boeking en eventuele betaling worden direct gedaan bij het recreatiebedrijf waar je gaat verblijven. Elke Plek noemt dat 'Boeken bij de bron'. Is er geen koppeling of heeft het bedrijf geen boekingssoftware, dan biedt Elke Plek je een reserveringsaanvraagformulier waarmee je direct in contact kunt komen met het recreatiebedrijf.

Gebruiksvriendelijke website
Op Elke Plek kun je eenvoudig het geschikte meest geschikte recreatiebedrijf voor jou vinden. Van ieder bedrijf krijg je veel informatie in tekst en beeld. Wij proberen de site zo volledig mogelijk te laten zijn en investeren veel in de kwalteit van de informatie. Mocht er toch iets zijn wat niet correct is, meld het dan. Of heb je suggesties om de site nog beter te laten zijn, meld het dan. Samen kunnen we Elke Plek beter maken. 

Laagste provisie
Wist u dat sommige online boekingssites tot wel 30% aan provisie op uw boeking aan de recreatieondernemer vragen? Met dergelijke provisies hebben veel ondernemers geen gezonde bedrijfsvoering meer, kunnen niet investeren in meer comfort voor de gasten en moeten in sommige gevallen hun bedrijf sluiten.  Elke Plek wil ervoor zorgen dat ondernemers een gezond rendement kunnen draaien en daardoor kunnen blijven investeren in het product dat zij hun gasten aanbieden. Elke Plek heeft daarom een conctract getekend met de sector (via branchevereniging RECRON). Daarin is vastgelegd dat ondernemers al vanaf 5% provisie via Elke Plek boekingen kunnen ontvangen en dat Elke Plek haar tarieven niet mag wijzigen zonder toestemming van RECRON.

Investeren in Elke Plek
Heeft u interesse om te investeren in Elke Plek? U kunt altijd contact met ons opnemen. Meer informatie